De vraag of u originele cartridges of huismerk cartridges moet kopen voor uw printer is niet direct te beantwoorden. Het enorme prijsverschil neigt mij persoonlijk meer naar huismerk cartridges. Toch zijn er wel wat kanttekeningen bij te plaatsen en dingen waar je op moet letten als u huismerk cartridges koopt en vooral waar u de huismerk cartridges koopt. De belangrijkste voor- en nadelen van huismerk cartridges zijn:

Inktcartridges

  • Deze raken sneller verstopt en daardoor dient u regelmatig het printkop reinigingsprogramma uit te voeren op uw printer.
  • Koopt u een nieuwe printer dan zijn de huismerk cartridges gevoelig voor updates. D.w.z. dat de fabrikant updates naar uw printer kan sturen waardoor de huismerk inkt cartridges niet meer herkent worden. Dit is op te lossen door direct bij installatie het automatisch updaten uit te schakelen en nooit een update van de fabrikant op de printer te installeren.
  • Sommige cartridges (met name de losse kleuren tankjes) kunnen bij het openen gaan lekken, doordat ze helemaal afgevuld zijn met inkt. Bij installatie raden wij altijd aan een tissue of stukje keuken rol bij de hand te houden. Een goede betrouwbare leverancier zal altijd een bijsluiter meeleveren hoe u de cartridges zonder problemen kunt installeren.
  • Groot voordeel is de prijs. Deze is vaak wel tot 80% goedkoper dan het origineel.

Toner cartridges

  • Toner cartridges van huismerk zijn net zo lang houdbaar als de originele cartridges van uw merk printer. Toner cartridges hebben wel een ontwikkeling door te maken. D.w.z. dat indien u een nieuwe printer koopt dat dan de huismerk cartridges vaak nog niet verkrijgbaar zijn. Dit kan wel een jaar duren voordat de toner cartridges van de huismerk fabrikanten goed zijn door ontwikkeld zodat deze geen problemen geven met printer. Het grootste probleem met niet goed door ontwikkelde cartridges is dat deze aan het einde van haar leven gaat strepen en vlekken. Een serieuze webshop weet wanneer een toner cartridge op de markt gebracht kan worden en zal haar producten eerst uitvoerig testen voordat ze deze gaat verkopen.
  • Huismerk cartridges worden altijd helemaal afgevuld, zodat in veel gevallen deze langer meegaat dan een originele toner cartridge

Waar moet u op letten wanneer u huismerk cartridges gaat kopen?

  • 1. Koop ze bij een winkel waar ze over een uitgebreid assortiment cartridges beschikken. Deze weten dan meestal ook wat ze verkopen en kunnen u voorzien van advies.
  • 2. Koopt u ze bij een webwinkel dan is betrouwbaarheid en bereikbaarheid essentieel. Mochten er onverhoopt toch problemen zijn, ben er dan zeker van dat de webshop 24/7 bereikbaar is. Indien een webshop ook origineel verkoopt naast haar huismerk assortiment is deze website veelal veel betrouwbaarder dan een shop dat alleen maar huismerk verkoopt.
  • 3. Koop uw cartridges niet bij een dumpshop. Deze cartridges hebben vaak een verouderde chip, waardoor deze niet worden herkent als u ze gaat gebruiken. Geopende cartridges worden vaak niet meer teruggenomen en dat is goedkoop .... duurkoop.