ABS

Op zoek naar ABS filament voor je 3D printer? Dan ben je bij Goedkoopprinten aan het juiste adres.

Kies hieronder het diameter:

ABS filament voor 3D printer

Heb je een 3D printer en ben je op zoek naar ABS filamenten voor je 3D printer. Dan ben je bij Goedkoopprinten aan het juiste adres. Lees hieronder meer over Goedkoopprinten ABS filamenten.

Wat is ABS filament

ABS ofwel Acrylon-butadieen-styreen wordt geproduceerd van olie. ABS is een sterk materiaal om te gebruiken tijdens het 3D printen. Voor het printen met ABS filamenten heb je een 3D printer nodig met verwarmd bed. ABS is ook het materiaal wat gebruikt word in bijvoorbeeld Lego blokjes.

Veel gestelde vragen

Heb ik een heated bed (verwarmde ondergrond) nodig voor het printen met ABS filament.

Voor het printer met ABS filament is vrijwel altijd een verwarmde ondergrond nodig tijdens het printen. Het is gebruikelijk om bij ABS filament de ondergrond te verwarmen tot 60 graden Celsius

Is een ABS filament hittebestendig?

ABS filament kan tegen een temperatuur van 85 graden Celsius.

Kan een ABS geprint object verkleuren in de zon.

Objecten die met ABS filament geprint worden kunnen verkleuren wanneer deze worden blootgesteld aan uv-straling van bijvoorbeeld de zon.

Geeft ABS geur af tijdens het printen?

Tijdens het gebruik van ABS filamenten komt er een redelijk sterke plastic geur vrij. In hoge concentraties kan dit irritaties aan de luchtwegen en ogen veroorzaken. Ventileer de ruimte waarin u print dus altijd goed. Dit is zeker bij ABS erg belangrijk.