Canon printkop schoonmaken? Zo doe je dit zelf.

Soms komt het voor dat je printer niet meer naar wens afdrukt. Een gouden tip is om de printkop eens schoon te maken om de printkwaliteit weer een boost te geven. Heb je een Canon printer thuis staan? Lees hier hoe je zelf je Canon printkop schoonmaakt. Als de printer niet meer print zoals je wil, dan kan het dus nodig zijn om de printkop eens te reinigen. De printkop in de printer zorgt ervoor dat de inkt daadwerkelijk op het papier komt. Soms zitten deze verstopt door bijvoorbeeld opgedroogde restjes inkt.

Wanneer Canon printkop schoonmaken?

Soms zijn je documenten niet geprint zoals het hoort. Zijn je afdrukken wat streperig, ontbreekt er soms iets aan de afdruk of worden er verkeerde kleuren geprint? Dan is een tip om de printkop te reinigen. Het is een kleine moeite, maar maakt al een wereld van verschil.

Versies Canon printers

Bij Goedkooprinten bieden wij onder andere cartridges en toners aan voor verschillende printers van Canon. Heb je de Canon mg5750, mg4250, mg5650, mx925 of mg5250? Dan is het mogelijk om de printkop zelf schoon te maken. Lees hieronder hoe je dit zelf voor elkaar krijgt.

Canon printkop schoonmaken via software

Als eerste is het mogelijk om via software een reiniging uit te voeren om bijvoorbeeld je Canon mg4250 printkop schoon te maken. Open dan het eigenschappenvenster van het printerstuurprogramma. Vervolgens klik je op ‘reiniging’ op het tabblad ‘onderhoud’. Hier selecteer je de inktgroep die schoongemaakt moet worden. Hierna klik je op ‘uitvoeren’ om de reiniging te starten. Als controle kun je een controleraster afdrukken om te kijken of de afdrukkwaliteit is verbeterd. Let wel op: als je deze reiniging uitvoert, kost dit wel wat inkt.

Canon printkop zelf schoonmaken

Als het niks uithaalt om de printkoppen van je printer te reinigen via de software van de printer, dan wordt het tijd om zelf de handen uit de mouwen te steken. Het kan namelijk voorkomen dat de printkop verstopt zit of dat er een luchtbelletje in zit, waardoor de printer niet optimaal zijn werk kan doen. Wil je je Canon printkop schoonmaken? Lees hieronder hoe je stap voor stap te werk gaat.

Benodigdheden

Er is niet veel nodig aan huis-tuin-en-keukenmiddeltjes om je Canon printkop schoon te maken. Zorg wel dat je het volgende binnen handbereik hebt:
  • Kraan met warm water
  • Droge doek
Stap 1: printer openmaken Wil je bijvoorbeeld de Canon mg5750 printkop schoonmaken? Dan maak je als eerste de printer open. Til de bovenste plaat op om de cartridges te bereiken. Als de printer nog ingeschakeld is, dan komen de cartridges vanzelf in zicht. Stap 2: cartridges verwijderen Verwijder voorzichtig de vijf cartridges uit de printer om je Canon mg5650 printkop schoon te maken. Deze verwijder je door het lipje aan de voorkant tegen de cartridge te duwen, waardoor ze vanzelf losschieten. Let op dat je kleding niet vies wordt door eventuele inktresten. Houd er ook rekening mee dat je handen wat onder inkt kunnen raken. Doe dus niet je zondagse kleding aan. Wil je het aanbod aan Canon cartridges van Goedkoopprinten bekijken? Bekijk hier onze Canon inktcartridges. Stap 3: verwijder Canon printkop De volgende stap is om de printkop los te halen door de klem naar achteren te trekken. Mocht je wat weerstand voelen, controleer dan of de klem wel goed los is. Kantel de printkop naar voren en trek deze naar je toe. Stap 4: Canon printkop schoonmaken Trek stuk voor stuk de rubbertjes eraf. Zorg dat een kraan met warm water binnen handbereik is en spoel de printkop helemaal schoon door deze onder de kraan met warm water te houden. Zodra er geen inkt meer wegspoelt, dan is je Canon printkop mx925 schoongemaakt. Droog de printkop voorzichtig met een droge doek of laat het drogen aan de lucht. Vervolgens klik je de printkop en de cartridges terug in de printer. Deze gaat vanzelf naar de juiste plek als je de printer dichtdoet. Stap 5: test Canon printkop De laatste stap om je Canon mg5250 printkop schoon te maken, is om nog eens het reinigingsprogramma uit te voeren via de software. Zo stroomt de inkt weer goed door de printkop. Druk alleen nog een testafdruk af om dubbel te checken of je je Canon printkop juist hebt schoongemaakt. En klaar is Kees! Je printer is weer klaar voor gebruik om volop te printen. Je Canon printkop schoonmaken hoeft dus helemaal niet moeilijk te zijn. Let wel op: ondanks dat het niet moeilijk is om een Canon printkop schoon te maken, moet je natuurlijk wel voorzichtig te werk gaan. Heb je nog vragen over het reinigen van printkoppen of andere dingen omtrent printen? Neem gerust contact op met ons. Wij helpen graag.

Related Posts