Epson printerkop reinigen? Zo pak je dat aan.

Is jouw Epson printer toe aan een upgrade? Zijn je afdrukken niet meer zo mooi als voorheen? De printkop reinigen van je Epson printer kan in dit geval een ideale oplossing zijn. Lees hieronder hoe je dit zelf voor elkaar krijgt.

De Epson printkop zorgt ervoor dat de inkt op het papier wordt gedrukt. Een goedwerkende printkop is dus essentieel voor mooie afdrukken. Soms zit deze verstopt en dan wordt het tijd om de printkop te reinigen van je Epson printer.

Versies Epson cartridges

Epson heeft verschillende versies in cartridges en wij hebben deze voor je op een rijtje gezet. Want ook voor de versie die jij hebt, is het mogelijk om de printkop te reinigen van jouw Epson printer. Heb je bijvoorbeeld de Epson ET 2650, Epson ET 2600, Epson XP 245 of de Epson ET 2500? Dan is het geen probleem om zelf de printkop te reinigen. Heb je nog cartridges nodig voor je Epson printer? Bekijk dan deze pagina van Goedkoopprinten.

Wanneer printkop reinigen Epson?

Als je Epson printer niet meer print, zoals eerst, dan kan een reinigingsbeurt de oplossing zijn. Maar waar herken je dat aan? Als er bijvoorbeeld strepen op het papier geprint zijn, dan is het een optie om de printkop te reinigen van je Epson. Ook als de printer lege pagina’s afdrukt of kleuren niet zo mooi op het papier staan, is dat een teken dat je de printkop eens mag reinigen. Dit kan ook voorkomen bij jouw printer. Het kan dus zomaar zijn dat je de Epson ET 2600 printkop eens mag reinigen.

Printkop reinigen Epson software

Als eerste is het goed om de printkop te reinigen van je Epson printer door middel van software. Zo hoef je niet zelf aan de slag en wie weet is deze handeling voldoende om je printer te maken. Ga naar de Epson driver. Dan open je de ‘voorkeursinstellingen’. Klik vervolgens op het tabblad ‘onderhoud’. Als laatste klik je op ‘printkop reinigen’. Wacht totdat het is voltooid en test of je printer weer print als vanouds. Let wel op dat dit wat inkt kost.

Zelf printkop reinigen Epson

Als het niet lukt om via de software de printkop te reinigen van je Epson printer, probeer dit dan zelf. Volg de stappen en dan is dat zo gebeurd. Wat moet je in huis halen om dit voor elkaar te krijgen? Water, papier, een spuitje met slangetje, wattenstaafjes, een droge doek en eventueel speciale reinigingsvloeistof. Het kan namelijk voorkomen dat je jouw Epson printkop moet reinigen met alcohol. Een handige tip: doe wegwerphandschoenen aan, want er kan inkt op je handen komen.

Stap 1. Open de printer

Wil je bijvoorbeeld de Epson XP 245 printkop reinigen? Maak dan als eerste je printer open. Als het goed is, zie je vanzelf de cartridges jouw kant op komen.

Stap 2. Verwijder de cartridges

Verwijder de cartridges. Dit doe je door het lipje bovenaan de cartridges ingedrukt te houden. Nu haal je eenvoudig de cartridges stuk voor stuk uit de printer.

Stap 3. Leg papier onder de printkop

Pak een reep papier en leg deze onder de printkop. Dit doe je door de printkop iets aan de kant te schuiven. Schuif deze vervolgens terug, zodat het papier eronder ligt.

Stap 4. Printkop reinigen Epson

Pak het plastic spuitje erbij en koppel het slangetje eraan. Zuig vervolgens wat water of reinigingsvloeistof op. Koppel het slangetje nu ook aan de printkop en spuit de vloeistof er voorzichtig in. Let wel op dat je geen weerstand voelt, want dan is het belangrijk om te stoppen. Koppel hierna het slangetje weer los van de printkop. Jouw Epson ET 2500 printkop is zo keurig gereinigd.

Stap 5. Papier weghalen

Schuif vervolgens de printkop opzij en haal de reep papier weg. Niet schrikken, want deze kan aardig onder de inkt zitten. Doe de cartridges weer terug in de printer.

Stap 6. Testprogramma uitvoeren

Om te kijken of de schoonmaakbeurt zijn vruchten afwerpt, voer je een testprogramma uit op de printer zelf. Wil je bijvoorbeeld weten of de Epson ET 2650 printkop goed gereinigd is? Doe dan een testprogramma.

Epson printkop reinigen met alcohol

Als de printkoppen reinigen van je Epson printer met alleen water niet voldoende is, dan is het een optie om dit te proberen met schoonmaakalcohol. Spuit een paar druppeltjes schoonmaakalcohol op de printkop in plaats van water. Dit kan door met het spuitje de vloeistof op te zuigen en voorzichtig de schoonmaakalcohol op de printkop te spuiten. Je Epson printkop reinigen met alcohol kan dus een optie zijn.

Grote kans dat jouw printer weer de mooiste afdrukken maakt. Dat ging best makkelijk toch? Heb je nog vragen over de printkop reinigen van je Epson printer? Neem dan gerust contact op met ons. Ook voor andere vragen wat betreft printen, ben je bij ons aan het juiste adres. Wij helpen graag.

Related Posts