Inktpatronen: dit moet je weten!

Inktpatronen zorgen ervoor dat jij de mooiste afdrukken maakt met je printer. Bij Goedkoopprinten hebben wij inktpatronen in alle soorten en maten. Maar wat is belangrijk om hierover te weten? Denk aan de prijs, hoe je inktpatronen bewaart, maar ook het verschil tussen compatible en nagevulde inktpatronen. Dit en meer lees je hieronder.

Bij Goedkooprinten bieden wij verschillende soorten inktpatronen aan. Op ons huismerk bieden we zelfs levenslange garantie en gratis verzending. Daarnaast staan we 24/7 telefonisch voor je klaar voor al je vragen over inktpatronen.

Onthoud dat er verschillende dingen zijn waarmee je rekening met houden als je inktpatronen gebruikt of gaat gebruiken. Wij sommen dit graag voor je op.

1. Soorten inktpatronen

Er zijn verschillende soorten inktpatronen op de markt. Cartridges en toners zijn de meest bekende, maar wist je dat er ook inkttanks bestaan? Wij leggen het verschil aan je uit.

Cartridges

Cartridges klinken je waarschijnlijk wel bekend in de oren. Deze inktpatronen stop je in je printer om vervolgens te kunnen printen. In deze cartridges zit vloeibare inkt. Daarnaast worden cartridges gebruikt bij inktjetprinters. Dit zorgt ervoor dat je afdrukken maakt met een betere resolutie, waardoor afbeeldingen prachtig op papier verschijnen.

Toner

Naast cartridges bestaan er ook toners om in je printer te plaatsen. Een toner is eigenlijk hetzelfde als een cartridge, maar bevat een tonerpoeder. Een toner stop je in een laserprinter, waarbij de printer het poeder op het papier drukt. Toners gaan vaak iets langer mee dan cartridges, maar zijn in aanschaf wel iets duurder.

Inkttank

Er zijn ook inkttanks op de markt die geschikt zijn voor inkttankprinters. Deze printer werkt niet met cartridges of toners, maar met flesjes die gevuld zijn met inkt. Deze printers zijn inktjetprinters, maar dan met ingebouwde tanks die je vult met inkt uit flesjes. Deze flesjes bevatten meer inkt dan een normale cartridge, waardoor je er lang mee vooruit kan.

2. Inktpatronen vervangen

Hoe lang je inktpatronen meegaan voordat ze leeg zijn, is natuurlijk afhankelijk van het gebruik. Geeft je printer of computer een seintje dat de inktpatronen vervangen moeten worden? Geen paniek, want dit is zo gebeurd. Hieronder hebben wij een stappenplan voor je uitgewerkt.

  1. Open je printer waar de inktpatronen gevestigd zitten.
  2. Verwijder de inktpatronen.
  3. Verwijder het plastic van het inktpatroon.
  4. Plaats het inktpatroon in de printer. Dit doe je door deze in je printer te klikken. Hoor je de klik? Dan weet je dat het goed zit.
  5. Sluit de klep van de printer.

Wil je meteen de printkop reinigen van je printer? Lees dan hier hoe je dit het beste kunt doen voor jouw printer.

3. Inleveren inktpatronen

Zijn je toners of cartridges leeg? Let op: gooi dit dan niet weg in je eigen afvalbak. Dit hoort namelijk bij het chemisch afval, dus is het belangrijk dat je hier op de juiste manier mee omgaat. Door inktafval bij de supermarkt, het tuincentrum, de bouwmarkt of bij je printshop in te leveren, wordt het gerecycled. Heb je lege Canon of HP cartridges die de deur uit mogen? Kijk dan eens op Recycleclub.com, want dan kun je je lege cartridges gratis opsturen en er een vergoeding voor terugkrijgen.

4. Prijs van inktpatronen

Waarschijnlijk is het je al opgevallen: inktpatronen zijn prijzig. Maar waarom is dat dan? Dat heeft een reden. De printer zelf kost vaak helemaal niet zo veel. Onder de honderd euro zijn er genoeg fatsoenlijke printers te vinden. Maar printen doe je niet zonder inkt, dus daarom zijn inktpatronen aan de prijs. De productiekosten van een printer moeten namelijk wel terugverdiend worden.

5. Welke inktpatronen zijn geschikt voor mijn printer?

Als je inktpatronen aanschaft, is het natuurlijk belangrijk dat dit de juiste zijn voor je printer. Welke geschikt is voor jouw printer is afhankelijk van het merk, soort en model dat je thuis hebt. Maar hoe kom je dit te weten? Eigenlijk is het heel simpel: vaak geeft je computer vanzelf aan welke inktpatronen je nodig hebt. Controleer daarnaast de fabriekscode die op een oude inktpatroon te vinden is. Als je zeker wil zijn van je zaak, surf je naar Goedkoopprinten.nl en zoek welke inktpatronen bij jouw printer horen. Wil je een nieuwe printer aanschaffen, maar weet je niet welke geschikt is? Lees dan hier waarop je moet letten bij aanschaf van een printer.

6. Houdbaarheid inktpatronen

Hoe lang een inktpatroon meegaat, is afhankelijk van hoe vaak je het gebruikt. Toners gaan vaak langer mee dan cartridges en daarom zijn die inktpatronen vaak duurder. Een cartridge bevat namelijk vloeibare inkt en dat betekent dat de kans bestaat dat het uitdroogt, waardoor deze minder lang houdbaar zijn. Zorg dat je inktpatronen altijd rechtop bewaart, op kamertemperatuur en op een donkere plek.

7. Verschil compatible inktpatronen en navul inktpatronen

Onder de inktpatronen is er ook verschil op te merken tussen compatible inktpatronen en navul inktpatronen. Compatible inktpatronen zijn nagemaakte inktpatronen. Deze bevatten vaak méér inkt en zijn voordeliger in prijs. Je kunt het zien als namaakcartridges van originele merken. Daarnaast zijn er ook navul inktpatronen. Deze zijn ook voordeliger, omdat cartridges van originele merken worden bijgevuld als ze leeg zijn. Voordelige alternatieven dus! Bij Goedkoopprinten hebben wij inktpatronen in ons assortiment van ons huismerk. Dezelfde kwaliteit, maar dan voordeliger. Niet tevreden? Dan krijg je je geld terug. Bekijk gerust eens ons assortiment (huismerk)inktpatronen.

Het is dus goed om stil te staan bij de aanschaf van inktpatronen. Heb je nog vragen? Laat het dan vooral weten. Wij helpen je graag.