Printerinkt kopen: 7 tips waarop je moet letten

Eens in de zoveel tijd is het zo ver: de printerinkt is op. Vroeg of laat moet je eraan geloven om ergens printerinkt te kopen. Maar waar koop je printerinkt? En welke cartridges moeten in welke printer? Allemaal dingen waarover je na moet denken bij het kopen van printerinkt. Wij helpen je graag en hebben daarom een aantal tips opgesomd.

Bij goedkoopprinten.nl koop je printerinkt met de beste kwaliteit en voor laagste prijzen. Ons ruime assortiment maakt de keuze niet altijd makkelijker. Wij helpen je graag om het kopen van printerinkt iets makkelijker te maken. Lees hieronder onze tips.

1. Waar koop je cartridges?

Het eerste waar je over na moet denken bij het kopen van printerinkt, is bepalen waar je cartridges wil kopen. Er zijn veel mogelijkheden. Ga je liever naar een winkel toe of bestel je het online? Alles heeft zo zijn voor- en nadelen, dus bepaal eerst voor jezelf wat je het fijnste vindt. Dan is het tijd om de volgende stap te zetten.

2. Inktjet of laser?

Goed om rekening mee te houden is of je een inktjetprinter of een laserprinter hebt. Vaak drukken inktjetprinters af in hogere kwaliteit en worden deze gebruikt om foto’s te printen. De snelheid van deze printers is wel wat lager. Laserprinters zijn daarentegen handig om op kantoor te gebruiken als er veel wordt geprint op een dag. Voor een inktjetprinter heb je cartridges nodig en in een laserprinter stop je toners. Ga dus bij je eigen printer na of er toners of cartridges in de printer zitten.

3. Welke cartridges passen in welke printer?

Dan is het zaak om te weten welke cartridges of toners in jouw printer passen. Het zou niet zo handig zijn als je straks de verkeerde in huis hebt. Ga dus goed na welke cartridges geschikt zijn voor jouw printer. Controleer daarom het modelnummer van je printer om zeker te weten dat je de juiste printerinkt koopt. Wist je dat we bij goedkoopprinten.nl naast originele merken ook cartridges verkopen van ons eigen huismerk? Zo print jij nóg voordeliger.

4. Het originele merk of huismerk cartridges?

Het is natuurlijk aantrekkelijk om te kiezen voor de goedkoopste cartridges. Als je genoodzaakt bent om veel documenten te printen, dan klinkt dat erg voordelig. Bij originele merken cartridges weet je dat je goed zit. In sommige gevallen leveren de huismerken cartridges net zulke goede kwaliteit. Om een voorbeeld te noemen: het huismerk van goedkoopprinten.nl. Wij bieden cartridges aan speciaal gemaakt voor jouw merk printer én met meer printerinkt erin. Dat is dus dubbelvoordelig.

5. Kleuren of zwart-wit cartridges?

Het is ook handig om je af te vragen welke kleur printerinkt je nodig hebt. Ga je voor alleen de kleuren zwart en wit? Of wil je alle kleuren van de regenboog op je papier afdrukken? Als je alleen teksten gaat printen, dan heb je genoeg aan zwart-wit printerinkt. Druk je ook afbeeldingen af? Dan komen verschillende kleuren van pas.

6. Welk formaat cartridge?

Als je cartridges bestelt dan zit er variatie in de hoeveelheid inkt die het bevat. Een nieuwe cartridge betekent niet direct een volle cartridge. Vergelijk inktpatronen goed met elkaar, want de hoeveelheid inkt verschilt soms. Het zou zonde zijn dat je inkt al op is, voordat je het doorhebt.

7. Niet goed, geld terug garantie

Goedkoop is vaak duurkoop. Let er dus op dat als je goedkope printerinkt koopt dat de verkopende partij altijd een "niet goed, geld terug" garantie heeft. Want anders zou je zomaar eens een kat in de zak kunnen kopen. En dat is het laatste waar je op zit te wachten. Bij ons heb jij die garantie! Wel zo'n fijne gedachte.

Genoeg dingen dus om rekening mee te houden bij het printerinkt kopen. Heb je nog vragen of wil je meer weten over producten? Kijk gerust eens rond op onze website of neem contact op met ons.