Cartridges zonder chip

Chips

Elke cartridge heeft een chip nodig om te kunnen functioneren. Zonder chip herkend de printer niet dat er een cartridge geplaatst is.

 

Waarom bieden jullie zonder chip aan

Wanneer er een nieuw model printer en cartridge uitkomt is hiervoor niet direct een huismerk variant van beschikbaar. Vaak komt er eerst een toner zonder chip op de markt zodat iedereen toch met huismerk toners kan printen. Vaak komt deze chip later pas op de markt. Daarom kiezen wij ervoor deze modellen zonder chip toch aan te bieden.

 

Wanneer deze chips dan op de markt komen, bieden wij deze meestal ook aan. Echter zijn de chips in het eerste jaar erg duur. Deze toners met nieuwe chip zijn vaak dan ook een stuk duurder dan de variant zonder chip. Daarom blijven we beide varianten aanbieden tot de prijs van de chips gezakt is. Zo heeft u de optie om te kiezen.

 

Chips overzetten

Cartridges hebben chips nodig om te functioneren. Wanneer u een cartridge zonder chip besteld is het noodzakelijk dat u er zelf een chip in zet. Deze chip heeft u meestal zelf al in een lege originele toner. U krijgt namelijk altijd een start set met de printer meegeleverd. Deze chip kan u uit de toner halen en in de nieuwe toner plaatsen. HP heeft hierdoor besloten chips voortaan vast te lijmen in de originele toner. Daarom is het in sommige gevallen lastiger de chip uit de originele toner te verwijderen.

 

Er is een instructievideo voor het overzetten van de chips naar de nieuwe toner: https://www.youtube.com/watch?v=EDX1ffZYtOI

 

In het filmpje zijn 2 structuren apart aangeduid. Structuur A voor niet gelijmde chips en structuur B voor gelijmde chips. Kijk vooraf even hoe het er bij uw originele toners uit ziet. Als u twijfelt of het overzetten gaat lukken, zou u kunnen proberen 1 van de chips van een lege originele toner los te halen voor u toners zonder chip besteld. Als het lukt deze los te halen dan lukt de rest meestal ook. Het plaatsen in de nieuwe toner is namelijk veel eenvoudiger als het loshalen uit de originele toner.

 

Let wel op dat de chip van de juiste kleur toner naar de juiste nieuwe gaat. Dus de chip van de zwarte toner naar de nieuwe zwarte toner en van de blauwe toner naar de nieuwe blauwe toner, etc. Let ook goed op de oriëntatie van de chip. De chip moet er op dezelfde oriëntatie in.

 

Voordelen

Als chips niet beschikbaar zijn, is het een stuk voordeliger om met huismerk toner zonder chip te printen dan met originele toners.

Als de chips wel beschikbaar zijn maar u weet al hoe u chips overzet, bespaart u een aanzienlijk bedrag op de huismerk toners zonder chip.

 

Nadelen

De toner onthoud de waarde van de oude chip. Daarom zal de toner dus 'leeg' aan blijven geven op de printer. Dit zal u niet belemmeren om normaal met de toner te printen. Het is alleen niet helemaal duidelijk wanneer de toner precies leeg is.